ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΗΟΜΕ
   
   
   
   
   
 
   


 

Τίτλος Εκδρομής:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΟΥΣΑ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ
 
εποχή:  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015
προορισμός:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
διάρκεια:  5 ΗΜΕΡΕΣ/4 ΝΥΧΤΕΣ
αναχώρηση:  ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ πρωί
μεταφορικό μέσο:  ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
διαμονή:  CITY 4* LALELI/PEAK 4* ΤΕPEBASI/ERESIN TAXIM 4* TAXIM
διατροφή:  Πρωινό
ενοικ. αυτοκινήτου:  ΟΧΙ
τιμή μονόκλινου:  308€/353€/485€
τιμή δίκλινου:  228€/258€/340€
τιμή για παιδί:  198€/238€/290€
 
πρόγραμμα

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη (618χλμ.)Ώρα 07.00 αναχώρηση από το γραφείο μας. Στάση έξω από την Ξάνθη για καφέ. Σύνορα των Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων - Ραιδεστού φθάνουμε το βραδάκι στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚωνσταντινούποληΜετά το πρόγευμα, αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ΄Υμνος το 626 μ.Χ., όπως επίσης και για τελευταία φορά πριν από την ΄Αλωση της Πόλης. Μετάβαση στο Μπαλουκλί, στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το θαυματουργό αγίασμα και τα ψάρια του μύθου της αλώσεως, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Πατριαρχών. Κατόπιν επίσκεψη στη Μονή της Χώρας με τα θαυμάσια ψηφιδωτά. Στη συνέχεια μετάβαση στο Καπαλί Τσαρσί (Κλειστή Αγορά) με τα χιλιάδες καταστήματα με χρυσαφικά, δερμάτινα, χειροποίητα χαλιά, ασημικά, κοσμήματα σπάνιας τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο για να απολαύσουμε την μαγεία των στενών. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη-Προύσα-Κωνσταντινούπολη (460 χλμ.)Πρόγευμα. Αναχώρηση για μια ωραία ημερήσια εκδρομή στην όμορφη Προύσα. Περνώντας από την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου άφιξη στην προβλήτα του Εσκί Χισάρ, απ΄όπου με ferry boat περνούμε στη Γιάλοβα. Από τη Γιάλοβα συνεχίζουμε για Προύσα. ΄Αφιξη. Περιήγηση στην πόλη, επίσκεψη στο μνημείο του γνωστού μας Καραγκιόζη, στο περίφημο Ουλού Τζαμί του 1399, και στη συνέχεια στην αγορά της Προύσας με τα μοναδικά σε ποιότητα μπουρνούζια και πετσέτες, τα φίνα μεταξωτά, ρολόγια, δερμάτινα, είδη ρουχισμού κ.α. Το απόγευμα επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη μέσω Νικομήδειας (Ιζμίτ), όπου θα γευτούμε το περίφημο γλυκό Πουσμανιέ. Διανυκτέρευση.4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη -Πριγκηπόνησα
Πρόγευμα και αναχώρηση για περιήγηση στην Πόλη. Ξεκινάμε με το Ντολμά Μπαχτσέ, το μοναδικής χλιδής παλάτι, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος πολυέλεος στο κόσμο. Μετάβαση στο ιστορικό κέντρο της Πόλης και επίσκεψη στην περίφημη εκκλησία της Αγίας Σοφίας, ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής, στο Μπλέ Τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, στο Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα (Ντικιλίτας) οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική Κρήνη του 1898. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Δεξαμενή του Ιουστινιανού (Γερεμπατάν Σαρνιτζί), μία από τις μεγαλύτερες δεξαμενές που χτίστηκαν επί Βυζαντινής εποχής. Μετάβαση στην προβλήτα και αναχώρηση για Πριγκηπόνησα με άφιξη στην Πρίγκηπο (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες). Ελεύθερος χρόνος για τον γύρο του νησιού και γεύμα στις ψαροταβέρνες της παραλίας. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη (618 χλμ.)Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Διέλευση συνόρων Κήπων, γεύμα στην Αλεξανδρούπολη και το βράδυ άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:• Μεταφορές-μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
• 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*
• Προγεύματα
• Αρχηγό –ξεναγό του γραφείου μας
• Τοπικό ξεναγό όπου απαιτείται
• Ξεναγήσεις, περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα, εισιτήρια ferry boat για Πριγκηπόνησα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

:: άλλες εκδρομές...

 

 Download Flash Player | An ARX.Net S.A. project | Copyright © sismanidistours.gr