ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΗΟΜΕ
   
   
   
   
   
 
   


 

Τίτλος Εκδρομής:  ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
 
εποχή:  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015
προορισμός:  ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ-ΑΙΒΑΛΙ-ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΣΟΣ-ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ-ΙΕΡΑΠΟΛΗ-ΑΤΤΑΛΕΙΑ
διάρκεια:  8 ΗΜΕΡΕΣ / 6 ΝΥΧΤΕΣ οδικώς/αεροπορικώς
αναχώρηση:  ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ
μεταφορικό μέσο:  ΟΔΙΚΩΣ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
διαμονή:  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
διατροφή:  Ημιδιατροφή
ενοικ. αυτοκινήτου:  ΟΧΙ
τιμή μονόκλινου:  1100€
τιμή δίκλινου:  890€
τιμή για παιδί:  420€
 
πρόγραμμα

<1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ 501χλμ.Αναχώρηση στις 07.00 από Θεσσαλονίκη. Μέσω συνόρων των Κήπων και μετά τους συνοριακούς ελέγχους και τα ψώνια από τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών, συνεχίζουμε για τα Δαρδανέλια. Μέσω Κεσάνης και Καλλίπολης, φθάνουμε στο Ετσέαμπατ, απ΄ όπου με ferry boat διασχίζουμε τα στενά των Δαρδανελλίων. Άφιξη στο Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα:ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΣΜΥΡΝΗ 370 χλμ.Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για να επισκεφθούμε τα ερείπια της Ομηρικής Τροίας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης ΄Ασσου και μέσω του Αδραμυτίου θα φθάσουμε στις Κυδωνιές (Αϊβαλί). Θα επισκεφθούμε την παλιά αποβάθρα με το περίφημο καφενείο του Κανέλλου καθώς και την παλιά πόλη με τα αρχοντικά και τις εκκλησίες (τζαμιά σήμερα), καθώς και το σπίτι του γνωστού μας συγγραφέα Ηλία Βενέζη. Επίσης θα επισκεφθούμε και τα Μοσχονήσια με την εκκλησία του Ταξιάρχη. Θα συνεχίσουμε προς Πέργαμο όπου ιδρύθηκε η 3η κατά σειρά εκκλησία της Αποκάλυψης του Ιωάννη, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο με το Ασκληπείο και το θέατρο και μέσω της Φώκαιας, Μαινεμένης θα φθάσουμε στην Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

<3η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ (100 χλμ.)Πρόγευμα και αναχώρηση για περιήγηση στην πόλη. Θα δούμε το Κονάκι (Διοικητήριο) με το γραφικό ρολόι του, σύμβολο της παλαιάς Ελληνικής Σμύρνης και την άνω πόλη με τα τείχη του Κατιφέ Καλέ. Θα επισκεφθούμε το Κορδελιό και το σπίτι του Γεωργίου Σεφέρη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για βόλτα και ψώνια στην αγορά της Σμύρνης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
u>4η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ-ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΟΣ (BODRUM) 300χλμ.Αναχώρηση μετά το πρόγευμα για ΄Εφεσο όπου ιδρύθηκε η 1η κατά σειρά εκκλησία της Αποκάλυψης του Ιωάννη. Θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο με τα καλά επισκευασμένα μνημεία όπως τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, το μεγάλο θέατρο, την οδό Κουρητών, τη μαρμαρινή οδό, την αρκαδιανή οδό, την αγορά, το σπίτι του έρωτα, το Ωδείο, το Βουλευτήριο και το Πρυτανείο. Δυστυχώς από το ναό της Αρτέμιδος- ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου- σώζεται μόνο μια αναστηλωμένη κολόνα και κάποιες θεμελιώσεις. Θα επισκεφθούμε το κάστρο και τα ερείπια της Βασιλικής του Αγίου Ιωάννη που χτίστηκε τον 6ο μ.Χ. αιώνα επί Ιουστινιανού. Εκεί ο άγιος έγραψε το Ευαγγέλιό του. Πέθανε και ετάφη σε αυτήν. Θα συνεχίσουμε με τον ιερό χώρο του σπιτιού της Παναγίας, όπου λέγεται ότι πέρασε μέρος της ζωής της όταν ακολούθησε τον Ιωάννη στον ερχομό του εδώ. Θα ακολουθήσει μια επίσκεψη στο χωριό Σίριντζε όπου γεννήθηκε η γνωστή συγγραφέας Διδώ Σωτηρίου που περιέγραψε με αριστουργηματικό τρόπο την καταστροφή της Σμύρνης στο πασίγνωστο μυθιστόρημα «Ματωμένα Χώματα». Θα ακολουθήσει περιήγηση στο κοσμοπολίτικο Κουσάντασι (νησί του πουλιού), στις αρχαίες πόλεις Πριήνη, Μίλητο και στα Δίδυμα με το μεγαλόπρεπο ναό του Απόλλωνα. ΄Αφιξη στην Αλικαρνασσό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


5η ημέρα:ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ-ΙΕΡΑΠΟΛΗ (PAMUKKALE) 300 χλμ.Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για περιήγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε το λιμάνι, το κάστρο, τα ερείπια του Μαυσωλείου - ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου και το μουσείο της θάλασσας. Αναχώρηση για Ιεράπολη μέσω Μοβολλάς (Μούγλας) και Αφροδισιάδας που είναι από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Μικράς Ασίας με το θέατρο, τα θερμά, την Αγορά, το στάδιο και το ναό της Αφροδίτης. ΄Αφιξη στην Λαοδικεία (Ντενιζλί) όπου υπάρχουν τα ερείπια της 7ης και τελευταίας κατά σειρά εκκλησίας της Αποκάλυψης. ΄Αφιξη στην Ιεράπολη (Παμούκκαλε: κάστρο του βαμβακιού). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα:ΙΕΡΑΠΟΛΗ-ΑΤΤΑΛΕΙΑ 450 χλμ.Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το Μαρτύριο του Αποστόλου Φιλίππου, χτισμένο τον 5ο αιώνα μ.Χ. όπου μαρτύρησε και ετάφη ο Απόστολος επί Διοκλητιανού. Θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο με την νεκρόπολη με τις περίτεχνες σαρκοφάγους και τάφους απομιμήσεις ναών. Επίσκεψη στους φυσικούς σχηματισμούς με τα εκθαμβωτικά λευκά χρώματα στα οποία οφείλει και το όνομά της η πόλη, που περιέχουν αβάθεις λεκάνες με πηγαία θερμά νερά. Αναχώρηση για Αττάλεια μέσω Μάκρης (Fethiye) και της εγκαταλειμένης πόλης Λιβίσι. Επίσκεψη στα Μύρα, όπου σώζεται ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου, όπου ο ΄Αγιος υπήρξε μητροπολίτης. ΄Αφιξη στην Αττάλεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα:ΑΤΤΑΛΕΙΑ 110 χλμ.Μετά το πρόγευμα ξενάγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο, τους αρχαιολογικούς χώρους στις αρχαίες πόλεις της Παμφυλίας, την Πέργη, την ΄Ασπενδο και τη Σίδη. Θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες του ποταμού Μαναβγκάτ (Μέλας). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα:ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤο πρωί μετά το πρόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπολης.

Σημειώσεις

H ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
* Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
*Αεροπορικό εισιτήριο από Αττάλεια-Θεσσαλονίκη, μέσω Κωνσταντινούπολης
* 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
*Ημιδιατροφή
*Περιηγήσεις-ξεναγήσεις
*Εισιτήρια ferry boat
*Συνοδό-ξεναγό του γραφείου μας
*Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ποτά, επιπλέον γεύματα, διασκεδάσεις, φιλοδωρήματα και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

:: άλλες εκδρομές...

 

 Download Flash Player | An ARX.Net S.A. project | Copyright © sismanidistours.gr