ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΗΟΜΕ
   
   
   
   
   
 
   


 

Τίτλος Εκδρομής:  ΣΜΥΡΝΗ-ΑΙΒΑΛΙ
 
εποχή:  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015
προορισμός:  ΣΜΥΡΝΗ-ΑΙΒΑΛΙ
διάρκεια:  6 ΗΜΕΡΕΣ/5 ΝΥΧΤΕΣ
αναχώρηση:  ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ
μεταφορικό μέσο:  ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
διαμονή:  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5*
διατροφή:  Ημιδιατροφή
ενοικ. αυτοκινήτου:  ΟΧΙ
τιμή μονόκλινου:  498€
τιμή δίκλινου:  358€
τιμή για παιδί:  298€
 
πρόγραμμα

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ (501 χλμ.)
Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07.00. Διέλευση των συνόρων των Κήπων και μετά από σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών, συνεχίζουμε για τα Δαρδανέλλια. Μέσω Κεσάνης και Καλλίπολης φθάνουμε στο Ετσέαμπατ, από όπου με ferry boat διασχίζουμε τα στενά των Δαρδανελλίων. ΄Αφιξη στο Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΤΡΟΙΑ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ (321 χλμ.)Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τα ερείπια της Ομηρικής Τροίας στην καίρια και εύφορη θέση μεταξύ των ποταμών Σκαμάνδρου και Σιμόεντος, όπου διεξήχθη ο πολυθρύλητος Τρωικός Πόλεμος, με αφορμή το «μήλον της έριδος». Μας περιμένει στη συνέχεια μια από τις επτά εκκλησίες της Αποκάλυψης, η τρίτη στη σειρά αναφοράς του Αποστόλου Ιωάννη και ένας σημαντικότατος αρχαιολογικός χώρος, κοιτίδα της Ελληνιστικής τέχνης, η Πέργαμος. Θα επισκεφθούμε την Ακρόπολή της, με την πανοραμική θέα και το περίφημο Ασκληπιείο, ένα από τα φημισμένα ιερά της αρχαιότητας, όπου ερχόταν προσκυνητές από όλο τον αρχαίο κόσμο για να θεραπευθούν. Στη συνέχεια μέσω Μενεμένης, άφιξη στην πανέμορφη Σμύρνη, μια μητρόπολη με τεράστιες λεωφόρους, επιβλητικά κτίρια και τη δεύτερη στη σειρά αναφοράς του Αποστόλου Ιωάννη, εκκλησία της Αποκάλυψης. Μια πρώτη γεύση της πόλης κτισμένης στον ομώνυμο κόλπο, με το Κορδελιό απέναντί της. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΟΣ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ-ΣΜΥΡΝΗ (178 χλμ.)Πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική ΄Εφεσο. Ξενάγηση στα εξαιρετικής σπουδαιότητας μνημεία της, ανάμεσα στα οποία η βιβλιοθήκη του Κέλσου, το μεγάλο θέατρο, η αγορά, η μαρμάρινη οδός, η οδός των Κουρητών, η Αρκαδιανή οδός, το σπίτι του έρωτα, η εκκλησία της Παναγίας όπου έλαβαν χώρα δύο Οικουμενικές Σύνοδοι κ.λ.π. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο εσωτερικό φρούριο και στα ερείπια της Βασιλικής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου – ο οποίος εδώ έγραψε το Ευαγγέλιό του, πέθανε κα ετάφη - χτισμένη τον 6ο μ.Χ. αιώνα επί Ιουστινιανού. Στη συνέχεια μετάβαση στο Κουσάντασι ( Νησί του Πουλιού), τη Νεάπολη της Ελληνιστικής περιόδου και Σκλάβα Νόβα των Ενετών. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στη Σμύρνη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.4η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ (100 χλμ.)Πρόγευμα και αναχώρηση για περιήγηση της πόλης. Θα δούμε το Κονάκι (Διοικητήριο) με το γραφικό ρολόι του, σύμβολο της παλαιάς Ελληνικής Σμύρνης και την άνω πόλη με τα τείχη του Κατιφέ Καλέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για βόλτα και ψώνια στην αγορά της Σμύρνης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ-ΑΪΒΑΛΙ-ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ (321χλμ.)Πρόγευμα και αναχώρηση για το ονομαστό για τη χρυσή εποχή του Μικρασιατικού Ελληνισμού, το Αϊβαλί. Μετάβαση στα Μοσχονήσια όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Ταξιαρχών. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στις δεκάδες παραλιακές ταβέρνες. Κατόπιν αναχώρηση για Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (501 χλμ.)Πρόγευμα και αναχώρηση για τον διάπλου των Δαρδανελλίων. Διέλευση από Καλλίπολη, σύνορα και στη συνέχεια με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη το βραδάκι στην πόλη μας, έχοντας νωπές στη μνήμη μας τις εντυπώσεις από τα μαγευτικά παράλια της Μικράς Ασίας.


Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: • Μεταφορές – μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
• 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
• 4 πρωινά και 4 δείπνα
• Τοπικό ξεναγό όπου απαιτείται
• Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕI:Εισόδους μουσείων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

:: άλλες εκδρομές...

 

 Download Flash Player | An ARX.Net S.A. project | Copyright © sismanidistours.gr