ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΗΟΜΕ
   
   
   
   
   
 
   


 

Τίτλος Εκδρομής:  ΣΙΚΕΛΙΑ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ
 
εποχή:  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015
προορισμός:  ΤΑΡΑΝΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΑ-ΚΕΦΑΛΟΥ-ΠΑΛΕΡΜΟ-ΜΟΝΡΕΑΛΕ-ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ-ΚΑΤΑΝΙΑ-ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ-ΟΡΤΥΓΙΑ-
διάρκεια:  9 ΗΜΕΡΕΣ / 6 ΝΥΧΤΕΣ
αναχώρηση:  18/7, 22/8, 19/9
μεταφορικό μέσο:  ΟΔΙΚΩΣ
διαμονή:  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
διατροφή:  Ημιδιατροφή
ενοικ. αυτοκινήτου:  ΟΧΙ
τιμή μονόκλινου:  790€
τιμή δίκλινου:  640€
τιμή για παιδί:  580€
 
πρόγραμμα

1η ΗΜΕΡΑ:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΕΝ ΠΛΩ(325 χλμ.)
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι προορισμού. Διανυκτέρευση εν πλώ.
2η ΗΜΕΡΑ:ΜΠΑΡΙ ή ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ-ΤΑΡΑΝΤΑΣ-ΡΗΓΙΟ-ΜΕΣΣΗΝΑ (475 χλμ.)
Άφιξη νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τη Μεσσήνα. Καθ΄ οδόν θα επισκεφθούμε τον Τάραντα τη μοναδική αποικία Σπαρτιατών στη Μεγάλη Ελλάδα, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την παλιά πόλη, τον μοναδικό Αρχαίο Ελληνικό Ναό, την κυλιόμενη γέφυρα και το κάστρο των Ισπανών κατακτητών. Από την πόλη του Ρήγιο θα διασχίσουμε τα στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης, ή αλλιώς τα στενά της Σικελίας που αναφέρει ο Όμηρος, με το καραβάκι μία απόσταση που διαρκεί μόλις μισή ώρα και θα φτάσουμε στη Μεσσήνα τη πρώτη μεγάλη πόλη της Σικελίας. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ:ΜΕΣΣΗΝΑ-ΚΕΦΑΛΟΥ-ΠΑΛΕΡΜΟ (240 χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Παλέρμο. Καθ΄ οδόν θα επισκεφθούμε την Κεφαλού όπου και θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και θα επισκεφθούμε το Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Παλέρμο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ:ΠΑΛΕΡΜΟ-ΜΟΝΡΕΑΛΕ (10 χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση. Στην πρωινή επίσκεψη στην πόλη των αντιθέσεων θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Βασιλέων, το Νορμανδικό Μέγαρο και τη Μαρτοράνα. Θα ανηφορίσουμε στο λόφο του Μονρεάλε όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της πόλης με τα θαυμάσια ψηφιδωτά. Επιστρέφουμε στο Παλέρμο για να δούμε το θέατρο Μάσσιμο και να κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ΗΜΕΡΑ:ΠΑΛΕΡΜΟ-ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ-ΚΑΤΑΝΙΑ (290 χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση. Διασχίζοντας την ενδοχώρα της Σικελίας ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει στην πόλη του Ακράγαντα "Η κοιλάδα των Ναών". Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από τον Ναό της Ήρας, τον καλοδιατηρημένο δωρικό Ναό της Ομόνοιας, τον Ναό του Ηρακλή και το Ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του ΄Ατλαντα. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Κατάνια. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διαθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
6η ΗΜΕΡΑ:ΚΑΤΑΝΙΑ-ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ-ΟΡΤΥΓΙΑ (70χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στο αρχαιολογικό πάρκο θα δούμε το Βωμό του Ιέρωνα, το αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου και τα Λατομεία του Παραδείσου. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό κέντρο της πόλης που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία και θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της Μεγάλης Ελλάδος, το Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία με τον Καθεδρικό Ναό και θα καταλήξουμε στην πηγή της Αρεθούσας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Κατάνια και το απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7η ΗΜΕΡΑ:ΚΑΤΑΝΙΑ-ΤΑΟΡΜΙΝΑ-ΛΕΤΣΕ (590 χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση. Πρωινή επίσκεψη στην πανέμορφη Ταορμίνα, που δικαίως ονομάζεται το στολίδι της Μεσογείου. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, που είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, χτισμένο σε μια εξαιρετική τοποθεσία με θέα την θάλασσα και την Αίτνα. Περπατώντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία την Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Θα μας εντυπωσιάσουν τα γραφικά στενά δρομάκια της με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τα κομψά καταστήματα. Τέλος θα δούμε το κτίριο Παλάτζο Κορβάτα που αποτέλεσε έδρα του πρώτου σικελικού κοινοβουλίου. Στη συνέχεια ακολουθώντας μια πανοραμική διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Σικελίας και από το λιμάνι της Μεσσήνης αφού περάσουμε τα στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο Λέτσε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8η ΗΜΕΡΑ:ΛΕΤΣΕ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ-ΜΠΑΡΙ ή ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ (30 χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση. Η πρωινή περιήγηση ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού όπου η αποθέωση του μπαρόκ είναι εμφανέστατη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο, Στερνατία και Καλημέρα, που ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν τη διάλεκτο "Γκρίγκο", που η προέλευσή της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Αργά το απόγευμα άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.
9η ΗΜΕΡΑ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (325 χλμ.)
Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άμεση αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην πόλη μας.

Σημειώσεις

Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
-Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα-Μπάρι ή Μπρίντεζι-Ηγουμενίτσα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4)
-Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* και 4*
-Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή εκτός πλοίου)
-Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
-Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
-Ασφάλεια αστικής-επαγγελματικής ευθύνης
-Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται. Ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο. Checkpoint (15,00€) και οι δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία κυμαίνονται περίπου 1,50€ για κάθε νύχτα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

:: άλλες εκδρομές...

 

 Download Flash Player | An ARX.Net S.A. project | Copyright © sismanidistours.gr