ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΗΟΜΕ
   
   
   
   
   
 
   


 

Τίτλος Εκδρομής:  ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
 
εποχή:  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015
προορισμός:  ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ-ΕΡΖΕΡΟΥΜ-ΚΑΡΣ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΑΜΑΣΕΙΑ-ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ-ΣΑΦΡΑΠΟΛΗ-ΚΩΝ/ΠΟ
διάρκεια:  12 ΗΜΕΡΕΣ / 11 ΝΥΧΤΕΣ
αναχώρηση:  19/7, 20/8, 19/9
μεταφορικό μέσο:  ΟΔΙΚΩΣ
διαμονή:  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* ΚΑΙ 3*
διατροφή:  Ημιδιατροφή
ενοικ. αυτοκινήτου:  ΟΧΙ
τιμή μονόκλινου:  1120€
τιμή δίκλινου:  790€
 
πρόγραμμα

1η ΗΜΕΡΑ:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(620 χλμ.)
Ώρα 06.00 αναχώρηση από τα γραφεία μας. Στάση έξω από την Ξάνθη για καφέ και εν συνεχεία άφιξη στον συνοριακό σταθμό των Κήπων. Έλεγχος διαβατηρίων, αναχώρηση και μέσω Μαλγάρων και Ραιδεστού, άφιξη το απόγευμα στην Πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΜΑΣΕΙΑ (671 χλμ.)
Πρόγευμα και μέσω Νικομήδειας (Ιζμίτ) άφιξη στη Μπόλου (στάση για καφέ). Στη συνέχεια επίσκεψη στη Μερζιφούντα-γενέτειρα της Αγίας Βαρβάρας όπου ο Ναός της σώζεται μέχρι σήμερα ημικατεστραμμένος. Στη Μερζιφούντα ιδρύθηκε το 1866 το κολλέγιο Ανατόλια. Αναχώρηση για την ιστορική Αμάσεια-γενέτειρα του Πατέρα της Ιστορικής Γεωγραφίας Στράβωνα-με τους λαξευτούς τάφους των Μιθριδατών. Την πόλη διασχίζει ο Ίρις ποταμός. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΑΣΕΙΑ-ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ (Sivas) (255 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στο εθνογραφικό Μουσείο, στο Κάστρο και στο Υδραγωγείο και στη συνέχεια αναχώρηση και άφιξη στη Νεοκαισάρεια (Νικσάρ). Γνωριμία με την πόλη. Άφιξη στην Τοκάτη με τις όμορφες παλιές γειτονιές, περιήγηση και αναχώρηση για Σεβάστεια, την πόλη με τα θαυμάσια Σελτζούκικα μνημεία. Η πόλη που βρίσκεται σε υψόμετρο 1278μ. με την ευρεία κοιλάδα του Άλυ ποταμού, είναι μια μετρίου μεγέθους πόλη, εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της περιοχής, παρόλο που η οικονομία της από παράδοση βασίζεται στη γεωργία. Με την ανάπτυξη των σιδηροδρόμων η πόλη απέκτησε νέα οικονομική σημασία και συνδέεται με τις πόλεις Καισάρεια, Σαμψούντα, Ερζερούμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ:ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ-ΕΡΖΕΡΟΥΜ (ΘΕΟΔΟΣΙΟΥΠΟΛΗ((457 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Ερζερούμ. Διέλευση από το Ερζινκάν όπου ζούσανε πάρα πολλοί Πόντιοι έως το 1922. Η πόλη είναι γνωστή για τα χειροποίητα προϊόντα χαλκού και ένα ειδικό τυρί που ονομάζεται "Tulum Peyniri". Είναι μια σημαντική οδική και σιδηροδρομική διασταύρωση, κάποτε γνωστή για τα ασημικά της. Συνεχίζουμε για Ερζερούμ (κατά τους Βυζαντινούς χρόνους ονομαζόταν Θεοδοσιούπολη), πόλη της Ανατολικής Τουρκίας με πληθυσμό 400.000 κατοίκους περίπου. Μικρή περιήγηση πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ΗΜΕΡΑ:ΕΡΖΕΡΟΥΜ-ΚΑΡΣ(205χλμ.)
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Καρς με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ. Άφιξη, περιήγηση και μετάβαση στην έρημη πόλη Άνι. Μια πόλη μοναδική, ο καλύτερος μάρτυρας της Αρμένικης παρουσίας στην περιοχή της Ανατολίας, με εκκλησιές χαρακτηριστικής Αρμένικης Ναοδομίας που σίγουρα θα προκαλέσει συγκίνηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ΗΜΕΡΑ:ΚΑΡΣ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ(440 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Τραπεζούντα μέσω Αρνταχάν. Επίσκεψη στη Χόπα-Πίζε(Ριζούντα) φημισμένη για το ινστιτούτο τσαγιού (Τεϊοποιείον), στις παραλιακές πόλεις Όφ-Σούρμενα και στη λίμνη Ουζουνγκιόλ. Άφιξη στη Τραπεζούντα-τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απογευματινό ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7η ΗΜΕΡΑ:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ(150 χλμ.)
Πρόγευμα και περιήγηση στην πόλη της Τραπεζούντας. Επίσκεψη στο μουσείο της Αγίας Σοφίας, στον Άγιο Ευγένιο, στην Παναγία Χρυσοκέφαλο, στα Κομνήνια Τείχη, στο Μουσείο Τραπεζούντας (πρώην οικία Κ.Θεοφυλάκτου), στη Μονή Θεοσκέπαστου, στο Φροντιστήριο και στη μέριμνα Ποντίων Κυρίων. Θα απολαύσουμε το τσάι μας στο αναψυκτήριο στο Μποζτιπέ. Γεύμα ελεύθερο στα Πλάτανα και κατόπιν επίσκεψη στο Σοούκ Σου στην περίφημη Βίλα του τραπεζίτη Καπαγιαννίδη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
8η ΗΜΕΡΑ:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ(200 χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση για τα τρία ονομαστά μοναστήρια της Ματσούκας, της Παναγίας Σουμέλα, Αγ.Γεωργίου Περιστερώνα και Αγ. Βαζελώνος. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Αργυρούπολη με το ονομαστό Φροντιστήριο. Επιστροφή στην Τραπεζούντα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
9η ΗΜΕΡΑ:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ(361 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για Κερασούντα. Επίσκεψη στο Φρούριο και στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Άφιξη στην Ορντού (αρχαία Κοττύωρα). Επίσκεψη στον παλιό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής καθώς και στα ερείπια της Ψωμιαδείου ελληνικής σχολής. Στάση στο Ιασώνειο Άκρο-Οινόη. Στο μεσαίωνα αποτελούσε το δυτικό σύνορο της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας. Επίσκεψη στο εντυπωσιακό κάστρο της με τον λαξευτό τάφο από της εποχή του Μιθριδατικού βασιλείου του Πόντου (3ος -1ος αιώνας π.Χ.) στην είσοδο. Στη συνέχεια αναχώρηση για Θερμά (Χώρα των Αμαζόνων). Άφιξη στην Σαμψούντα, επίσκεψη στο Τσινέκειο Γυμνάσιο, στην πλατεία Ρολογιού, στα ερείπια Αρχαίου Ναού και Θεάτρου. Στην πόλη υπάρχουν παλιά ελληνικά αρχοντικά. Αν υπάρχει χρόνος επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και Εθνογραφικό Μουσείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
10η ΗΜΕΡΑ:ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ(495 χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση για Σαφράμπολη μέσω Μπάφρας. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο Ικίζτεπέ. Άφιξη στη Σινώπη-πόλη μνημείο-η οποία υπήρξε μια από τις πρώτες ελληνικές αποικίες των Μιλησίων στον Πόντο. Επίσκεψη στο Ναό της Θεοτόκου (σήμερα ονομάζεται Εκκλησιά του Παλατιού), στο παλιό ελληνικό Αρρεναγωγείο και Παρθεναγωγείο, καθώς και στο αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια μετάβαση στην Κασταμονή (πόλη της αρχαίας Παφλαγονίας από την οποία καταγόταν η μεγάλη αυτοκρατορική οικογένεια των Κομνηνών). Επίσκεψη στο φρούριο των Κομνηνών, στην Παπαζόγλειο Αστική Σχολή και στο Αρχαιολογικό Εθνογραφικό Μουσείο. Άφιξη στη Σαφράμπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια μια πρώτη γνωριμία με τη γραφική κωμόπολη, η οποία έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός. Δείπνο και διανυκτέρευση.
11η ΗΜΕΡΑ:ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(396 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Ερεγκλί (αρχαία Ηράκλεια) απ΄ όπου σύμφωνα με τη Μυθολογία πέρασε μαζί με την Αργώ ο Ηρακλής, πραγματοποίησε την κάθοδό του στον Άδη και ήρθε αντιμέτωπος με τον Κέρβερο. Στη συνέχεια επιστροφή μέσω Μπολού (πόλη της Βιθυνίας, αποικία των Μαντινέων-ο Κλαύδιος την μετονόμασε Κλαυδιούπολη-Αντάπαζαρ) γέφυρα του Ιουστινιανού. Στάση στη Νικομήδεια για καφέ. Η πόλη φημίζεται για το παραδοσιακό γλυκό "Πουσμανιέ". Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.
12η ΗΜΕΡΑ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(620 χλμ.)
Πρόγευμα και επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στη συνέχεια αναχώρηση για Θεσσαλονίκη και με τις απαραίτητες στάσεις καθ΄ οδόν, διέλευση συνόρων και άφιξη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σημειώσεις

Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
-Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν
-9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* και 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*
-Πρόγευμα και ένα δείπνο για όλες τις μέρες στα ξενοδοχεία
-Περιηγήσεις-ξεναγήσεις με ξεναγό και συνοδό του γραφείου μας
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων
-Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

:: άλλες εκδρομές...

 

 Download Flash Player | An ARX.Net S.A. project | Copyright © sismanidistours.gr